Ludo Sanders uit GTST: Wie is deze acteur?

Ludo-gtst-2020

Ludo uit GTST: wie is Ludo?

Een vast en onmisbaar personage uit onze favoriete soapserie Goede tijden, slechte tijden is Ludo Sanders. Dé man uit Meerdijk die iedereen kent en waar sommigen misschien zelfs wel bang voor zijn. In 1996 stapte Ludo tijdens het zesde seizoen van de serie Meerdijk binnen. Zakelijk, liefdevol op zijn eigen manier en duister, dat zijn kenmerken die deze man goed omschrijven. Je bent er fan van of je krijgt er de rillingen van. Ook afgelopen seizoen konden we niet om deze man heen: spanningen in het huwelijk met Janine, dreigementen richting zijn schoonzoon Bing, zorgen om zijn kleinzoon Valentijn en dan heb je ook nog Richard die iets van Ludo wilt hebben. Hoe zal dit aflopen?

Wat is de echte naam van Ludo uit GTST?

GTST-acteur Ludo Sanders heet in het echte leven Erik de Vogel. Hij is in 1961 geboren in Haarlem en studeerde af aan de Toneelschool van Amsterdam. De Vogel speelde eerst enkele jaren in voorstellingen en maakte in het begin van de jaren 90 zijn intrede in verschillende dramaseries. Toen hij in 1994 Hoofdpiet was bij de intocht van Sinterklaas begon het balletje te rollen. Hij was zichtbaar in verschillende televisieprogramma’s en eind 1995 werd hij gevraagd voor de rol van Ludo Sanders in Goede tijden, slechte tijden. Erik de Vogel heeft tussen 1982 en 2019 ook in verschillende films een rol gekregen. Als hoogtepunt was hij in 2017 een van de drie genomineerde acteurs voor de Zilveren Televizier-Ster!

Ludo-gtst-Ludo-Sanders

GTST Ludo (Erik de Vogel) in het echte leven

Een van de koppels waar je niet omheen kan in Goede tijden, slechte tijden zijn Ludo Sanders en Janine Elschot. In al die jaren is het stel in de serie enkele keren uit elkaar geweest, maar toch vonden ze elkaar steeds weer terug. In het echt leven zijn Erik de Vogel (Ludo) en Caroline de Bruijn (Janine) al jaren een gelukkig stel. Dat betekent dat ze al ruim twintig jaar werk én privé delen! Naast dat ze beide acteren in de serie, maken ze ook nog samen een reisprogramma. Dat is nog eens een goede match!

Wist jij dit van Ludo Sanders uit GTST?

Wist jij dat Ludo uit GTST officieel Ludovic Isaak Sanders heet? En dat er verschillende redenen zijn waarom Ludo is zoals hij nu is? Als je de soapserie al langere tijd volgt dan weet je dat er gaandeweg meer bekend is geworden over zijn verleden. Zo is hij vroeger mishandeld door zijn vader, is zijn moeder overleden en heeft hij zijn eigen zus Maxime neergeschoten. Dat schot was eigenlijk bedoeld voor zijn eigen vader. Ludo liep weg van huis en hij overleefde een bomaanslag. Als je dit zo leest dan krijg je al iets meer begrip voor zijn acties en het leven dat hij leeft, toch?

Zien we een andere Ludo Sanders na de zomerstop?

Erik de Vogel is gespot met een volle baard! Terwijl Ludo Sanders in Goede tijden, slechte tijden toch altijd gladgeschoren is. Zien we hem dan misschien na de zomerstop terug mét baard? We zullen het moeten afwachten. Ondertussen hoef je GTST niet al te veel te missen. Je kan het programma namelijk volgen op social media. Op Videoland kan je alle afleveringen terugkijken en dit jaar kan je ook genieten van speciale afleveringen: de GTST 30 jaar samenvatting. Elke maandag, woensdag en zaterdag vind je een samenvattende aflevering op GTST.nl. Voor je het weet staat het nieuwe seizoen weer voor de deur en kunnen we weer genieten van de nieuwe avonturen die Ludo in Meerdijk meemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.